Stucwerk

Met stucwerk op uw muren en plafonds zet u de eerste stap naar uw nieuwe inrichting. U kunt bijvoorbeeld stucwerk kiezen als voorbereiding voor uw schilderwerk of behang. Andere soorten stucwerk zijn een afwerking op zich en hebben geen verdere bewerking nodig.

Emko Onderhoudsbedrijf biedt u een keur aan stucmogelijkheden.

Sausklaar stucwerk
Sausklaar stucwerk is het glad maken van uw muren. Uw stucadoor gebruikt hiervoor pleister. Bij ongelijke ondergrond is veel pleister nodig; dit heet raapwerk. Bij een dunne laag pleister spreken we van pleisterwerk. Uw muren zijn dan geschikt om geschilderd te worden.

Behangklaar stucwerk
Als u uw gestucte muren wilt behangen, kunt u beter voor behangklaar stucwerk kiezen. Voor behang hoeft het stucwerk net iets minder glad te zijn. Dat scheelt moeite voor de stucadoor en behangklaar stucwerk is daarom vaak wat goedkoper dan sausklaar stucwerk.

Spack spuiten
Uw stucadoor kan onder hoge druk pleister op uw muren spuiten. Het aanbrengen gaat daardoor erg snel en dat maakt spack spuiten een goedkope vorm van stucwerk. Spack spuiten gebeurt in twee lagen: een voorbereidingslaag en een structuurlaag.

Plafonds stucen
Een stucadoor kan uw plafond stucen. Uw plafond wordt dan met gips helemaal vlak gemaakt, of afgewerkt met een structuur. Bij nieuwbouwhuizen is het plafond vaak nog van kaal beton. Uw plafond stucen is dan eerste stap naar een mooie inrichting.

Spachtelputz en andere sierpleisters
U kunt uw muren ook volledig met stucwerk laten afwerken. Steeds meer Nederlandse huiskamers worden afgewerkt met Spachtelputz. Spachtelputz is een sierpleister waarin steenkorreltjes zijn verwerkt. U krijgt zo structuur in uw stucwerk, voor een verzorgde afwerking van uw muren.

Stucwerk in kleur
U kunt de meeste soorten stucwerk in kleur laten aanbrengen. Uw stucadoor mengt dan kleurstoffen door het pleisterwerk. Als u stucwerk in kleur laat aanbrengen, hoeft u daarna niks meer aan uw stucwerk te doen; uw muur is volledig afgewerkt. Erg handig is ook dat bij kleine beschadigingen aan het stucwerk dezelfde kleur naar voren komt. Een krasje of deukje valt dus veel minder op. Zeker bij gezinnen met kleine kinderen kan dit een groot voordeel zijn.

Een offerte aanvragen

U kunt gratis en geheel vrijblijvend een offerte bij ons aanvragen voor uw timmerwerken om dit te ontdekken. Vul hiervoor gerust het contactformulier in en we nemen zo gauw mogelijk contact met u op.

  • Bekijk onze stucwerken